Stad Halle
Stad Halle
13 aug. 2021

Halle zoekt duurzame helden!

Wie zijn de Halse duurzame helden? Welke mensen, verenigingen, scholen of bedrijven leveren een stevige inspanning om bijvoorbeeld armoede, milieuverontreiniging, onveiligheid of ongelijkheid uit onze stad te helpen? Laat het ons weten voor 27 augustus! Tussen 18 en 25 september zet Halle de lokale duurzame helden in de kijker!

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. De SDG’s zijn een oproep tot actie voor alle landen – arm en rijk – om welvaart te bevorderen en tegelijkertijd de planeet te beschermen tegen klimaatverandering.

18 tot 25 september: week van de duurzame gemeente

Van 18 tot 25 september is het de week van de duurzame gemeente en dit zal ook in Halle niet onopgemerkt voorbij gaan. Want Halle is één van de pilootgemeenten in Vlaanderen die zich geëngageerd hebben om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te integreren in het lokale beleid. Maar Halle uitbouwen tot een duurzame stad lukt natuurlijk niet zonder de inwoners, verenigingen, bedrijven of scholen. Daarom zet Halle tijdens de week van 18 september de lokale duurzame helden extra in de kijker.

De campagne focust dit jaar op de helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (rond proper water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit,…) maar laat ook ruimte om helden in de spotlights te zetten die zich inzetten voor de andere doelen.

Ben jij de duurzame held die wij zoeken?

Ken jij iemand die in het dagelijks leven zorg draagt voor onze planeet? Of zich inzet voor de medemens of werk maakt van duurzame maatschappij? Dan is hij/zij ongetwijfeld een duurzame held! Of heb je weet van een vereniging, een school of bedrijf die zich inzet voor armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking?

Nomineer hen, hem of haar alvast tot duurzame held. Stel je kandidaat via www.halle.be/halle-zoekt-duurzame-helden of stuur een mailtje naar duurzaamheid@halle.be (liefst vóór 27/08/2021).

Ben je benieuwd?

Leuk
1
Bedankt
1

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Buizingen
1 vind-ik-leuk
1 reactie
Don Bosco - Stroppen
1 vind-ik-leuk
arrow_upward