Stad Halle
Stad Halle
08 nov. 2022

De toekomst van de Sint-Rochus kerk. Laat jouw stem horen!

De Sint-Rochuskerk dateert van 1928 en is beschermd erfgoed. In 2018 werd de buitenzijde al gerestaureerd en de renovatie binnen wordt in 2023 voltooid. Nu de heropening dichterbij komt, vragen we graag jouw hulp.

De kerk krijgt een nevenbestemming. Dat wil zeggen dat naast de misvieringen, begrafenissen, communies en dergelijke, (een deel van) de kerk ook anders gebruikt kan worden. Ook de ontmoetingsruimtes in de kelder worden aangepakt en kunnen nieuwe functies krijgen. Waarvoor dan wel? Dat willen we van jou horen!

Hoe zou jij de kerk nog willen gebruiken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je verder meedenken? Kom dan zeker langs op de infoavond en participatiesessie!

- Woensdag 7 december: Infoavond op het stadhuis Halle van 19u30 tot 21u :

  • hier lichten we graag de restauratie toe, bespreken we de context, overlopen we verschillende mogelijkheden met voorbeelden en is er ruimte voor vragen.

- Donderdag 16 maart 2023: Participatiesessie om 19u :

  • hier worden de resultaten van de bevraging toegelicht, er komen enkele suggesties aan bod en de mogelijkheden worden verder besproken en uitgewerkt met de aanwezigen.
  • Inschrijven kan via de bevraging, meer info volgt.

Deelname aan de bevraging is vrijwillig en de verwerking van de gegevens gebeurt anoniem. Meer informatie vind je op https://www.halle.be/privacyverklaring . Voor de bevraging en de infosessies werkt stad Halle samen met de kerkfabriek van Sint-Rochus en PARCUM (expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur).

Alvast heel erg bedankt voor jouw tijd en ideeën!

De toekomst van de Sint-Rochus kerk. Laat jouw stem horen! Het is helaas niet langer mogelijk om de enquête in te vullen omdat deze is gesloten op 09 januari 2023.
arrow_upward