Stad Halle
Stad Halle
03 feb. 2023

Burgerbudget: dit zijn de 8 winnaars

collage winnaars

In februari vorig jaar lanceerde de stad Halle het Burgerbudget. We maakten 200.000 euro vrij om originele ideeën en projecten van inwoners te ondersteunen. De Hallenaren en de burgerjury kozen nu 8 winnaars die hun project mogen uitvoeren.

Begin 2022 werden voor het Burgerbudget 27 projecten ingediend. 21 daarvan raakten op basis van het reglement goedgekeurd. In september en oktober konden Hallenaren stemmen op hun favoriete projecten. 867 inwoners deden dat. Daarna ging een burgerjury aan de slag om de overgebleven projecten te beoordelen en het budget te verdelen. Na een eerste selectie werden de indieners van 15 projecten uitgenodigd voor een gesprek met de jury.

De burgerjury besliste uiteindelijk dat deze 8 projecten ondersteuning krijgen van het burgerbudget:

  • Aanleg petanquevelden/multifunctioneel terras JC Stroppen (€18.500): Kris, Ronny, Christof en co. gaan voor petanquevelden die ook als terras kunnen dienen aan JC Stroppen. Zowel clubs als buurtbewoners kunnen ze gebruiken.
  • Halle On Wheels (€5.500): Joost, Bart en Katherina willen de toegankelijkheid van de Halse openbare gebouwen en andere locaties in kaart brengen. Met de hulp van vrijwilligers kunnen ze alles opmeten en de nodige informatie openbaar maken.
  • Toegankelijk Halle (€50.000): Met hun budget gaan Sanne, Mirella en Linda voor een rolstoeltoegankelijker en buggyvriendelijker Halle. Zo willen ze aanpassingen aan drempels en trapjes voorzien, zodat iedereen binnen kan in de Halse winkels, restaurants, banken en andere gebouwen.
  • Loopparcours in en rond het Kasteelpark van Lembeek (€20.000): Arnout, Elise en Ivyn werken in Lembeek graag een omloop uit met aangename ondergrond en duidelijke markeringen.
  • Boom Box Halle (repetitie-unit) (€36.600): Dennis, Kevin, Sarah en co. willen een nieuwe repetitieplek voorzien voor de Halse muzikanten. Deze plek zal uitgerust zijn met geluidsmateriaal en een vaste drum.
  • De 4-armentuin van Buizingen (€21.400): Timmy, Katelijne, Merel en co. willen een groene ontmoetingsplek creëren met een natuurlijk ingerichte speelruimte, een botanische tuin en een eet-en pluktuin.
  • Een (mobiele) pop-upspeelplek op het Cardijnplein (€38.000): Karlien, Charlotte, Lieve en co. zochten een oplossing voor een leuke speelplek in het hart van de stad. Een mobiele speelcontainer is daarvoor ideaal.
  • Hallow geen echow @Kazerne (€10.000): Bram, Arthur en Hannes willen betere akoestiek in de fuifzaal van de Kazerne voorzien door geluidsisolatie te plaatsen. Zo gaan ze voor fuiven en concerten met betere geluidskwaliteit.

De winnende projecten krijgen nu twee jaar de tijd voor de uitvoering. De stad voorziet daarbij ondersteuning. Verschillende van de projecten kunnen in de toekomst nog hulp gebruiken. Zou jij graag meewerken aan een van deze plannen? Bezorg ons dan je gegevens via communicatie@halle.be.

Leuk
45
Bedankt
14

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Buizingen
21 vind-ik-leuks
Sint-Rochus
11 vind-ik-leuks
7 reacties
Don Bosco - Stroppen
7 vind-ik-leuks
Essenbeek
5 vind-ik-leuks
1 reactie
Halle Centrum
6 vind-ik-leuks
Hondzocht - Lembeek West
4 vind-ik-leuks
1 reactie
Breedhout
2 vind-ik-leuks
Wolvendries - Grote Weide
2 vind-ik-leuks
Lembeek Oost
1 vind-ik-leuk
arrow_upward