Stad Halle
Stad Halle
09 apr.

Update koele Molenborre

Het aangepaste plan

Halle transformeert deze zomer 2 pleinen in de stad tot koele klimaatpleinen. Het doel? Minder beton en asfalt, meer gras, struiken, en bomen. Dit zullen we testen als een tijdelijke proefopstelling. In januari bezorgden de omwonenden ons waardevolle feedback bij ons eerste ontwerp. Daarmee pasten we het plan aan waar nodig.

Deze zomer ontharden en vergroenen we 2 pleinen in Halle. Door beton en asfalt te vervangen door gras, struiken en bomen, maken we plaats voor meer ontmoeting en verkoeling.

We verzamelden jullie suggesties voor een opwaardering van de Molenborre (tussen Arkenvest en Solidaris). Ook de kruising van de Goudvinken-, Kwikstaart-, en Merellaan in de Sint-Rochuswijk willen we opnieuw inrichten. Op 13 januari ontvingen we al veel waardevolle feedback op de eerste voorstellen, via een bevraging kregen we nog extra reacties binnen.

Tijdelijke inrichting verplaatst naar de zomer

Voor dit project werkt stad Halle samen met Klimaatpunt en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. We pakken het stap voor stap aan. Een proefopstelling in de Paasvakantie, zoals eerder gecommuniceerd, bleek uiteindelijk niet haalbaar. We maken volop werk van een testperiode deze zomer, van midden juni tot eind juli. Dan zal je hier kunnen genieten van een nieuw plein en allerlei activiteiten. Na een evaluatie volgt de definitieve herinrichting.

Wat willen we veranderen?

Molenborre: Minder verharding, meer groen! We maken van de niet reglementaire parkeerplaatsen een plek met gras, struiken, bloemen, en bomen. Ook komen er extra bankjes en ruimte voor ontspanning.

Merellaan: Dit kruispunt verandert in een groen hart. Het beton maakt plaats voor natuur, met extra bomen, gras en planten. Om de veiligheid te verhogen, stellen we voor om de Merellaan doodlopend te maken. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte en bewoners geraken nog steeds aan hun garage.

Hieronder kan je de reacties die we ontvingen en de aangepaste plannen bekijken en nalezen.

Bedankt
6

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Halle Centrum
6 vind-ik-leuks
arrow_upward