Stad Halle
Stad Halle
14 jan. 2021

De waterspeeltuin komt er aan!

Deze zomer kan je in Halle genieten van de waterspeeltuin! Dit was één van de winnende ideeën van onze actie ‘Idee zkt stad’ waarbij inwoners ideeën voor een leefbaarder Halle mochten spuien. Voor het uitwerken van de plannen deden we via een inspraakactie een beroep op de jongste Hallenaren en hun ouders.

63 jeugdige Hallenaren namen de tijd om via een inspraakactie hun ideeën en zelfs tekeningen met ons te delen. Hun ingevingen en vondsten worden nu gebruikt als inspiratiebron voor de concrete uitwerking van de gloednieuwe waterspeeltuin.

Deze zomer is het zover!

Begin deze zomer starten de werken op het plein naast het Hallebad. We rekenen erop dat de speeltoestellen in de zomervakantie ook klaar zijn voor gebruik.

En? En? En?

Het waterverlanglijstje van de kinderen was niet min! Maar de meest leuke en haalbare ideeën vind je terug in onze waterspeeltuin. Zo wordt dit waterparadijs uitgerust met grondfonteinen. We voorzien een zone met verschillende waterspeeltoestellen zoals een waterrad, watervalletjes, sluizen en dammen. Deze toestellen werden het vaakst gevraagd. En niet onbelangrijk: de waterspeeltuin is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Ook leuk is de ligweide met zeteltjes en banken waar je gezellig kan chillen of je picknick kan verorberen. En voor de ouders is de ligweide natuurlijk de uitgelezen plek om even op adem te komen terwijl zoon- en dochterlief zich uitleven op de waterattracties. We voorzien ook de nodige schaduw. De waterspeeltuin wordt dus de ideale plek om af te koelen tijdens tropische zomerdagen.

Ook tijdens de wintermaanden ben je welkom!

Heel wat kinderen en hun ouders (66 %) willen hier ook tijdens de wintermaanden komen spelen en spetteren. Dat mag natuurlijk. Maar we raden je wel aan om je laarzen aan te trekken.

De fonteinen en speeltoestellen bevoorraden we met regenwater via twee waterputten en een circulair systeem. Op die manier hergebruiken we zoveel mogelijk het water.

arrow_upward