Stad Halle
Stad Halle
26 mei 2021

Een gezellig, kindvriendelijk en veilig Claesplein in Lembeek

Het Lembeekse Claesplein krijgt een nieuwe inrichting na een rondvraag bij buurtbewoners en handelaars, en op advies van politie en brandweer. Door het centrale gedeelte af te sluiten voor het verkeer wordt het een kindvriendelijke en gezellige ontmoetingsplaats in het centrum van Lembeek. Dankzij de nieuwe indeling kan het parkeerreglement in de omgeving beter worden gehandhaafd.

Aanpassingen voor gezellig centraal plein

Het Claesplein in Lembeek krijgt een grote, verkeersvrije ruimte. Rond het hele plein komen bloembakken en met vaten van brouwerij Boon. Aan de kant van de Fonteinstraat plaatsen we wegneembare paaltjes. Kinderen kunnen voortaan dus op het Claesplein in alle veiligheid spelen. Jong en oud heeft er in Lembeek een gezellige ontmoetingsplaats bij. Naast drie zit- en picknickbanken worden er ook 8 fietsnietjes voorzien om je fiets aan vast te maken. Door de Stationsstraat af te sluiten, komt er bovendien ruimte vrij voor de omliggende horecazaken om extra terraszones in te richten. Om grotere evenementen te organiseren, kunnen alle bloembakken, vaten en paaltjes ook makkelijk worden verplaatst.

Wensen en noden van buurtbewoners

De nieuwe indeling van het Claesplein komt er na een bevraging van buurtbewoners. Ook de naburige handelaars en horecazaken werden betrokken bij de opmaak van de plannen. Bijzondere aandacht ging naar de wensen van kinderen en jongeren. Zo komen er op hun vraag grote pleinstickers met een hinkelbaan, een alfabetslak en een labyrint.

Behoud aantal parkeerplaatsen

Naast de brandweer gaf ook de politie advies over de aanpassingen. Die was vragende partij om meer duidelijkheid te scheppen rond de parkeerplaatsen op het Claesplein. De parkeerplaatsen rondom het plein en in de aanpalende straten worden nu afgelijnd. Zo is het voor iedereen duidelijk waar je reglementair kan parkeren. Er gaat amper 1 parkeerplaats verloren.

Leuk
3
Bedankt
5
Verdrietig
2

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Lembeek Oost
3 vind-ik-leuks
8 reacties
Hondzocht - Lembeek West
7 vind-ik-leuks
3 reacties
arrow_upward