Stad Halle
Stad Halle
19 mei 2022

Gloednieuwe speeltuin in Breedhout!

3 afbeeldingen

Samen met de kleuterschool Spring in ’t veld bouwen we dit jaar nog een speeltuin op een stukje grond van de school. Deze speeltuin zal voor iedereen toegankelijk zijn en je zal er zowel tijdens als na de schooluren kunnen spelen. De ideeën voor de plannen verzamelden we via een inspraakactie bij de jongste bewoners van Breedhout en hun (groot)ouders.

24 gezinnen namen de tijd om via een inspraakactie hun ideeën en zelfs tekeningen met ons te delen. Hun ingevingen en vondsten worden nu gebruikt als inspiratie voor de concrete uitwerking van de gloednieuwe speeltuin.

Wat voor speeltuin komt er nu?

De kinderen deelden vele ideeën. De meest leuke en haalbare daarvan zal je ook terugvinden in de speeltuin. Zo richten we ons met een omheinde speeltuin op kleuters en kinderen tot ongeveer 8 jaar. Het wordt één groot speeltoestel met een glijbaan, glijstang, verschillende speelwanden en een klimtouw. Daarbij komt er ook nog een trampoline en een speelkeukentje.

Nog even geduld

Voor de speeltuin wordt eind juni de huidige verharding uitgebroken. De plaatsing van de speeltoestellen is voor eind juli, begin augustus wordt er gras ingezaaid en een nieuwe omheining geplaatst. Zo kan de speeltuin begin september openen!

Leuk
1
Bedankt
6

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Breedhout
7 vind-ik-leuks
arrow_upward