Stad Halle
Stad Halle
16 aug. 2022

Nog even geduld voor de nieuwe speeltuin in de Europalaan

Update 2/12/2022:

Zoals je kan zien, staat de speeltuin er ondertussen al. Maar je moet nog even geduld hebben voor je hierop kan spelen. Op dit moment kan er geen gras groeien en de toestellen moeten nog officieel getest en goedgekeurd worden op veiligheid. De speeltuin zal dan in april klaar zijn. Bedankt voor jullie geduld!

Er komt een nieuwe speeltuin in jullie buurt. Deze komt op het terrein aan de benedenkant van de Europalaan, naast de A8. Dankzij vorige wijkfeesten, heeft ook het wijkcomité mee geïnvesteerd in de buurt. Deze speeltuin zal voor iedereen toegankelijk zijn. De ideeën voor de plannen verzamelden we via een inspraakactie bij de jongste bewoners van de buurt en hun (groot)ouders.

22 gezinnen namen de tijd om via een inspraakactie hun ideeën en zelfs een tekening met ons te delen. Hun ingevingen en vondsten worden nu gebruikt als inspiratie voor de concrete uitwerking van de gloednieuwe speeltuin.

Wat voor speeltuin komt er nu?

De kinderen deelden vele ideeën. De meest leuke en haalbare daarvan zal je ook terugvinden in de speeltuin. De speeltuin is opgedeeld in een zone gericht op -6 jarige kinderen en een zone voor +6 jarigen. In de speeltuin kan je je onder andere uitleven op een kabelbaan, twee combinatietoestellen, een klimkubus, een wip en verschillende schommels.

Het huidige petanqueterrein zal begin oktober plaatsmaken voor de speeltuin. We leggen wat dichter bij de A8 een nieuw terrein aan. We behouden ook twee zitbanken en een vuilbak.

Nog even geduld

De plaatsing van de speeltoestellen is voor eind oktober voorzien. Op een paar dagen is alles geplaatst en dan kan de speeltuin nog voor november openen!

arrow_upward