Stad Halle
Stad Halle
10 feb. 2023

Dit vindt het Hals Stadspanel van het cultuuraanbod in Halle

Infographic met samenvatting van de bevraging
3 afbeeldingen

In het najaar van 2022 konden leden van het Hals Stadspanel een enquête invullen over het cultuuraanbod van stad Halle en CC ‘t Vondel. 370 inwoners bezorgden ons waardevolle feedback en suggesties.

Drie keer per jaar wordt het Hals Stadspanel bevraagd over thema’s als dienstverlening, vrije tijd en mobiliteit. Met behulp van het panel stemt het stadsbestuur het beleid beter af op de noden en wensen van de Halse inwoners.

In de derde bevraging van 2022 bevraagden we het Stadspanel over het cultuuraanbod in onze stad. Met deze resultaten kan het programma van CC ‘t Vondel beter inspelen op de wensen van de Hallenaren. Hieronder vind je het volledige rapport van de bevraging.

Hierbij alvast enkele opvallende bevindingen:

  • Het panel geeft een hoge score aan het culturele aanbod van CC ’t Vondel en in onze stad. Bijna 90% van het panel vindt het belangrijk dat de stad blijft investeren in cultuur.
  • 90% vindt CC ‘t Vondel vlot bereikbaar, ruim 70% vindt de prijzen aanvaardbaar en ruim 60% vindt het aanbod en het gebouw aantrekkelijk. Iets meer dan een tiende vindt dat het aanbod beter en diverser kan.
  • In Halle neemt men vooral deel aan muziekoptredens en evenementen voor het grote publiek. Buiten Halle wordt dit aangevuld met bioscoopbezoeken en tentoonstellingen. Dit zijn meteen ook het soort culturele activiteiten die inwoners het liefst in het toekomstige lokale culturele aanbod ziet.
  • Hallenaren nemen vooral deel aan culturele activiteiten voor ontspanning, sociaal contact en om nieuwe ervaringen op te doen. Een gebrek aan interesse of tijd zijn de belangrijkste redenen om geen gebruik te maken van het cultuuraanbod in Halle.
  • Gemiddeld genomen wil het panel vooral tijdens het weekend van cultuur genieten. Al verkiezen panelleden jonger dan 45 hiervoor de vakantieperiode, en nemen 75-plussers het liefst overdag deel tijdens de werkweek.

Het stadsbestuur dankt de panelleden voor hun deelname. Binnenkort wordt het derde jaar van het Stadspanel opgestart. We sporen alle leden aan om opnieuw talrijk te reageren wanneer de uitnodigingen in de bus vallen.

arrow_upward