Stad  Halle
Stad Halle
03 mei

Zing de buurt bij elkaar! (Katleen Van Den Eede, An Van Den Eede, Jits Vanhaelen)

Ken je dat gevoel, je zingt zò graag, maar kan eigenlijk helemaal niet zo goed zingen? Wij hebben dat ook. Een koor is voor ons geen optie. Daarom willen we dus een "zing-mee-groep" oprichten, waar het alleen maar draait rond het samen-zingen.

Het maakt dus niet uit of het echt goed klinkt of niet. Een uurtje per week, onder begeleiding van iemand die populaire liedjes kan spelen (piano, accordeon, ook dat maakt niet uit). Liefst inclusief: hoe tof zou het niet zijn als we Hallenaren van allerlei achtergronden kunnen laten meezingen met onze liedjes, en we elkaar nieuwe liedjes kunnen aanleren!

Als locatie dacht ik aan de kantine van een woonzorgcentrum: die staat 's avonds misschien toch leeg? En dat brengt wat sfeer! Of van een school Of van een particulier met een grote living? De raadzaal, het Vondel?

Ik wil dat er géén lidgeld betaald moet worden, zodat echt iedereen die wil zich kan aansluiten. Wie jarig is, trakteert in die week op een taartje/snoepje/fruitsapje/... Of niet, als dat niet gaat.

Met een budget van €2000 kunnen we een zangleraar zoeken die een (school)jaar lang liedjes wil begeleiden.

89%
11%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend