Stad  Halle
Stad Halle
23 mei

Winkel op wielen - WOW (Patricia De Wulf, Kenny Van Den Branden, Benny Pickaert)

Wij willen graag een winkel op wielen verwezenlijken. Een busje dat volgens het principe van een ijskar door de straten rijdt en halt houdt. Het aanbod van de winkelbus zou bestaan uit basis voedingsproducten zoals brood, melk, eieren, pasta, en een beperkt aanbod aan groenten en fruit. Daarnaast willen we bijvoorbeeld ook dierenvoeding en toiletpapier verkopen.

Het lijkt ons ook een leuk idee dat handelaars hun overschotten kunnen schenken aan de winkelbus. Deze kunnen dan aan kortingstarief verkocht worden. De prijs van de producten zouden we zo laag mogelijk willen houden, maar het moet mogelijk zijn om met de winst nieuwe producten aan te kopen. De winkelbus moet zelfbedruipend zijn. Producten kunnen aangekocht worden bij een andere supermarkt, groothandel of in het beste geval aangeleverd worden via lokale handelaars.

De nood is gekend in de wijk Windmoleken, maar het project kan in alle buurten van Halle met eenzelfde nood toegepast worden.

De winkel op wielen zou elke wijk 2 keer per week aandoen. Een hogere frequentie lijkt ons niet haalbaar. Het busje zou telkens door 2 vrijwilligers bemand worden, een chauffeur en een verkoper. Naast de winkel op wielen willen we graag ook de allerbelangrijkste producten 24/7 kunnen aanbieden via een automaat in de wijk. We denken hierbij voornamelijk aan brood, pasta en saus.

Ook het sociaal aspect van de winkelbus is belangrijk. De vrijwilligers moeten op de hoogte zijn van de sociale kaart in Halle. Zo kunnen ze signalen opvangen van de buurtbewoners en hen doorverwijzen indien nodig. In de wijken Windmoleken en Vogelweelde kan er ook samengewerkt worden met de buurtwerkers.

Budget? Een 2de hands marktbus is te vinden tussen de €10.000 en €35.000 afhankelijk van de staat. De bus moet dan nog gepaste aangekleding krijgen.@@@Daarnaast moeten we budget voorzien voor verzekering, onderhoud en wat reclame (flyers en dergelijke). Voor al die zaken dachten we aan €5000 voor de 2 jaar van het burgerbudget. Daarom vragen we in totaal €40.000

89%
11%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend