Stad  Halle
Stad Halle
30 mei

Buizingen Bruist! (Vanholst Maarten, Niels Boschmans, Goedele Berghmans, e.a.)

Wij willen nieuw sportief leven blazen op het Kaatsplein in Buizingen door gratis sportlessen aan te bieden.

Op 19 september 2021 viel het doek van de kaatsclub Buizingen “Amis Réunis”. Marc Vanhasselt verklaarde onlangs op RingTv bij het afscheidstornooi dat dit park toch wel tot één van de mooiste kaatspleinen van België behoort. Het zou zonde zijn om de troeven van dit plein niet uit te spelen. Door de omvang van het terrein, de schaduw door de bomen en veel parkeergelegenheid in de buurt, heeft deze locatie het potentieel om een unieke trekpleister te worden in het Halse sportgebeuren en een ontmoetingsplaats voor en van Hallenaren.

We willen dit plein gebruiken voor enerzijds de organisatie van sportlessen en anderzijds voor organisatie van evenementen al dan niet gelinkt aan sport.

We stellen voor om een container te plaatsen om daar het sportmateriaal op te bergen/te stockeren die we gebruiken voor de sportlessen. Zelf (op dit moment zijn we met 14) willen we instaan voor groepslessen zoals BBB (buik, benen, billen), Pump, Pilates, Bootcamps, step, … en ook de container openstellen voor diegene die de klassieke fitness willen beoefenen.

We willen niet enkel sportevenementen organiseren maar ook op het plein bijvoorbeeld een filmavond op groot scherm of een paella eetfestijn organiseren, kortom, de Hallenaars laten genieten van sport en andere activiteiten en dit plein weer op de kaart te brengen in Halle.

Daarnaast zouden wij graag gebruiken maken de huidige chalet om de deelnemers een drankje te kunnen aanbieden na het sporten en alzo ook de toekomstige kosten te kunnen drukken.

Op termijn zouden we misschien zelfs een “spinningbox” kunnen plaatsen; dit is een container met fietsen om zou outdoor cycling te kunnen aanbieden. Wat een sportieve belevenis zou dit wel zijn?

Ons ultieme doel is Hallenaren te laten proeven van de voordelen van sporten in openlucht om zo ons steentje bij te dragen tot een gezonder Halle.

Afhankelijk van het verkregen budget zullen wij de beslissing maken welk materiaal wij aankopen. (wij mikken op €45 000).

Meer info in de bijlage.

94%
6%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend