Stad  Halle
Stad Halle
07 jul.

Bos-O-Theek (Tim Schets, Katrijn De Groote, Stefaan Moriau, e.a.)

Wij willen (voor bos- en tuinbeheer) gemeenschappelijk professionele toestellen aankopen. Dit materiaal wordt aangekocht en ter beschikking gesteld aan heel de buurt onder de projectnaam Bos-O-Theek.

Het gaat om volgende specifieke professionele toestellen: bladblazer, hakselaars, bosmaaiers, heggeschaar, kettingzaag. We kiezen voor toestellen op benzine, zodat ze overal gebruikt kunnen worden. Deze toestellen worden van bij aanvang aangeboden aan elke Hallenaar, die de toestellen ook kan ontlenen in de “Bos-O-Theek”. Dit is duurzaam omdat we kwalitatieve toestellen aankopen en er wordt maximaal gebruik gemaakt van deze toestellen.

Voor aankoop/beheer/verhuur van het materiaal willen we samenwerken met GOE GERIEF.

De buurtbewoners willen met deze toestellen ook een braakliggende bouwgrond (in totaal 56 are) omvormen tot een postzegelbosje. De bouwgrond(en) bevinden zich tussen Kornijkveld, Dorpslaan, Floralaan en de Vandepeerenboomstraat in Buizingen. De percelen zijn door de jaren heen al natuurlijk vergroeid tot een bosje. Het behoud van de natuurwaarden van het bos moeten centraal staan en een gezamenlijk gebruik en beheer zal bijdragen tot een mooiere buurt en goede verstandhouding. Bovendien creëert dit bos een natuurlijke buffer tegen de overstromingsproblematiek in Halle (natuurlijke waterinsijpeling).

Met een budget van 12.000 euro kunnen we verschillende toestellen aankopen.

Meer info in de bijlage.

100%
0%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend