Stad  Halle
Stad Halle
12 jul.

Ontmoet je buren dankzij de gevelbank (Stijn Annendijck, Sofie Vanobberghen, Elke Dannau, e.a.)

We willen "het kleine" ontmoeten stimuleren tussen buren. De spontane ontmoetingen een plek geven. De interactie op straten en pleinen nieuw leven inblazen. Dat willen we doen door Hallenaren die dat willen een gevelbank aan verminderd tarief aan te bieden. Zie het als een groepsaankoop met een sociaal winstoogmerk ;-).

We willen graag een authentieke Halse zitbank creëren. Op te starten met een ontwerpfase waarbij Halse actoren (vakscholen, sociale tewerkstellingsorganisaties, inwoners, verenigingen, lokale bedrijven,...) mee kunnen werken aan een uniek Hals ontwerp. Daarbij blijft het belangrijk dat de bank inklapbaar is, en de doorgang op het voetpad gegarandeerd blijft. Wat ons ook leuk lijkt is dat mensen hun eigen bank kunnen laten graveren en zo personaliseren.

We willen het concept ook blijven laten leven door het begrip #gevelklap te lanceren via sociale media: Hoplr, Facebook en Instagram. Zo kunnen we de banken promoten en zorgen dat het gebruik er van onder de aandacht blijft. De stad kan hier ook een belangrijke rol in spelen. Ons ultieme doel is 's avonds door Halle te kuieren van gevelklap naar gevelklap.

GoeGerief! kan zorgen voor het nodige materiaal voor de plaatsing van de banken. Alle woningen met een vanop straat zichtbare voorgevel komen in aanmerking.

Met 15.000 euro hopen we 150 à 200 gevelbankjes te plaatsen in heel Halle.

Hoe meer hoe beter. Een gezellige gevelklap is onbetaalbaar. We zouden de gevelbank aan de geïnteresseerde inwoners aanbieden aan verminderd tarief, bvb de helft van de kostprijs. Het budget van burgerbudget wordt dan gebruikt om de andere helft te financieren. Het is niet de bedoeling om de bank gratis aan te bieden. Hoe toegankelijker we het kunnen maken hoe beter. Mensen die recht hebben op een Kom!Pas willen we graag een nog voordeliger tarief aanbieden.

We hopen dat dit initiatief na een eerste verkoopfase verder gezet wordt, dat het een aanbod wordt zoals de geveltuintjes.

95%
5%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend