Stad  Halle
Stad Halle
15 jul. 2022

Animo Kunstenaarscollectief Halle (Christine Geeraert, Sonia Meys, Annie Mostin e.a.)

Wij willen op de Maandagmarkt een winkelpand als creatieve werk-, leer- en ontmoetingsplek voor (amateur)kunstenaars ter beschikking stellen.

De ruimte leent zich tot tekenen, schilderen, multimedia, collage,… Experimenteren, reflecteren en ontdekken van verschillende vormen beeldende kunst staan centraal. Met kunst leegstand te lijf! We brengen leven en creativiteit in centrum Halle.

Wij willen mensen op een laagdrempelige manier leiden tot diverse kunstvormen. Het pand kan gebruikt worden als gedeelde werk-, leer- en ontmoetingsplek voor mensen met artistieke honger. We brengen tevens geïnteresseerde mensen naar de winkelstraten en meer leven in het centrum.

We zullen het project uitvoeren in de B.E.A.T. Galerij en Ateljee, gelegen in het historisch stadscentrum van Halle. De eigenaar stelt het pand sinds oktober 2018 open als creatief atelier met exporuimte. Lokale artiesten en organisaties krijgen er de mogelijkheid om hun creatief werk te ontplooien en te tonen aan een groter publiek.

We richten ons zowel tot absolute beginners als tot (amateur)kunstenaars. We zijn complementair aan de Kunstacademie. Het accent ligt op ontmoeting, het sociaal contact en de uitwisseling. Kunst is een expressie, een uitlaatklep en draagt bij tot bewustwording en communicatie. Samen cultuur maken en ervan proeven nodigt je uit om verbindingen te leggen, te ontmoeten en dialoog aan te gaan. Samenwerken met andere kunstenaars is verrijkend.

Met het Burgerbudget willen we een uniek divers en laagdrempelig aanbod, voorzien door:

  • basismateriaal aanschaffen waaronder tekengerief, verf, doeken, papier, schilderezels, krukjes
  • Tussenkomst in een 20-tal workshops met lesgever aan democratische prijzen
  • Onkostenvergoeding werk- en exporuimte. We vragen hiervoor een budget van €19.500
96%
4%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalde een burgerjury welke 8 projecten hu…

Lees meer
417 dagen resterend
arrow_upward