Stad  Halle
Stad Halle
15 jul. 2022

De 4-armentuin van Buizingen (Timmy Congiu, Katelijne Verleyen, Merel Verdickt, e.a.)

Vandaag is het groene 'kruispunt' van de Victor Mertensstraat en het Hoogveld in Buizingen een onveilig punt met veel passage van autoverkeer en voetgangers die nu vooral rondom het groen lopen. Het is een verbindingspunt om naar school te gaan, naar de winkels, naar Ommekaar, naar het beukenbos, de Tuinwijk of de Schoolgatweg.

Samen met de buurt willen wij deze gesloten groene plek beter inrichten. Vandaag komen er kinderen spelen, jongeren chillen, ouderen wandelen, auto’s parkeren en wordt er te snel gereden, … met gemengde gevoelens bij de wijkbewoners. We willen de voorbijganger, de buurtbewoner, de toevallige passant door de tuin laten wandelen maar ook de buurt bij elkaar brengen.

De ‘4 armentuin’ is een groene ontmoetingsplek in Buizingen, optimaal ingericht voor jong en oud en voor dier en natuur. Een plek waar het veilig en fijn te vertoeven is met een natuurlijk ingerichte speelplek voor kinderen en honden, een botanische tuin en een eet-en pluktuin en een multifunctioneel waterdoorlatend pleintje.

Hoe gaan we dit doen? Meer biodiversiteit creëren door van 4 ‘gesloten’ plekjes één geheel te maken. Dit door hagen te vervangen in niet-lineaire biodiverse lage struiken en te kiezen voor de juiste planten en bomen op de juiste plaats.

Twee groenbogen over de straat verwelkomen de buurtbewoners in de ontmoetingsplek en remmen het doorgaand verkeer af.

Speelplekjes:

  • Een speelplek voor kinderen met schaduw en natuurlijke spelelementen (een speelbos in een tuin)
  • Een speelplek voor honden, een hondenlosloopweide met spelelementen. Rust- en genietplekjes
  • Een botanische tuin met een rustplekje voor de ouderen en toegankelijke paden en oversteekborduren om van de ene tuin naar de andere te gaan.
  • Een eet- en pluktuin met vaste planten en struiken die tegen het klimaat kunnen en niet veel onderhoud vragen.

Dit project vraagt onderhoud, tolerantie, en misschien bijsturing. Om de buurt er blijvend bij te betrekken richten we een wijkcomité op. Doel: Organisatie van wijkdrink, zwerfvuilacties, overleg met buurtwerker van de stad en/of Ommekaar,...

Op termijn willen we ook samen met de stadsdiensten nadenken over mobiliteitsvragen.

We rekenen op een budget van zo'n €50.000 voor dit project.

100%
0%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalde een burgerjury welke 8 projecten hu…

Lees meer
340 dagen resterend
arrow_upward