Stad  Halle
Stad Halle
18 jul. 2022

Loopparcours in en rond het Kasteelpark van Lembeek (Arnout Devillé, Elise Vandemeulebroucke en Ivyn Degeest)

2 afbeeldingen

We stellen voor om een loopomloop aan te leggen in het Kasteelpark van Lembeek. Om blessures te vermijden is het belangrijk om te kunnen lopen op een zachtere, natuurlijke ondergrond. Het Kasteelpark van Lembeek biedt een uitstekende locatie voor een natuurlijk loopparcours in een mooie omgeving.

Nu lopen de meeste mensen van Lembeek o.a. langs het kanaal maar dat is een hele, harde ondergrond wat niet goed is voor de knieën. Een natuurlijk pad is veel beter. Het huidige pad door het park is te smal, in slechte staat, veel stenen, begroeiing,... Het zou heel aangenaam zijn moest daar een net loopparcours aangelegd worden.

Elke sportieveling kan dan gebruik maken van de loopparcours. Er is reeds een pad in het Kasteelpark dat hiervoor geschikt is, we stellen voor om dit pad van ongeveer 1km op te waarderen zodat dit een uitnodigend parcours vormt voor zowel de beginnende sporter als de doorwinterde loper. Met een beperkte afstand van 1km is het een uitgelezen traject voor een start-to-run-training of een sportieve activiteit met kinderen.

Sport Vlaanderen wil samen met de gemeenten een netwerk van uniform bewegwijzerde loopomlopen in Vlaanderen ontwikkelen. Met een loopomloop voorzien gemeenten een plek in de publieke ruimte waar hun inwoners naar hartenlust kunnen sporten, wanneer en met wie ze dat willen. En dat met een minimum aan investeringen.

Voor de aanleg van de loopomloop en de plaatsing van de bewegwijzering rekenen we op de hulp van Stad Halle. Sport Vlaanderen kan hierbij een waardevolle partner zijn, aangezien zij al investeringen doen om een netwerk van uniform, bewegwijzerde loopomlopen in Vlaanderen te ontwikkelen. Het onderhoud van het Kasteelpark is reeds in handen van Pro Natura, in samenwerking met Krinkels en het onderhoud van de loopomloop zou hier dan deel van uitmaken.

Indien deze samenwerkingen realiseerbaar zijn, vragen we een budget van €20.000. Dit budget omvat zowel de aanleg, het plaatsen van de signalisatie, het onderhoud en de opening van het parcours.

In een latere fase kan deze loopomloop nog uitgebreid worden in afstand, bijvoorbeeld langs de Malakoff Toren aan de overzijde van het kanaal, of nog aangevuld met de inplanting van een fit-o-meter, een Finse piste of een fit-o-funpark.

99%
1%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalde een burgerjury welke 8 projecten hu…

Lees meer
340 dagen resterend
arrow_upward