Stad  Halle
Stad Halle
18 jul.

De Buurtparking voor fietsen (Iannis Devogel, Emiel Havaux, Yelto Geurts)

Graag zouden wij met het burgerbudget de bewoners/huurders/eigenaars/ winkeluitbaters helpen met een beveiligde en afgesloten community fietsenstalling in het centrum van Halle. Wij denken dat wanneer je als huurder net in de stad wil gaan wonen, je graag afstand doet van je auto. Maar dan wel plaats nodig hebt om je dure elektrische of speedpedelec/koersfiets te plaatsen waarmee je naar het werk gaat.

Jonge mensen die in de stad komen wonen, zeker in de autovrije zone, gebruiken meestal enkel en alleen de fiets. En daar is geen veilig alternatief voor voorzien. Er is ook te weinig openbare ruimte voor ieder zijn pand om privaat een fietsenlocker te plaatsen.

Er zou met abonnementen kunnen gewerkt worden. Bewoners/huurders/eigenaars/winkeluitbaters zouden volgens ons graag betalen opdat hun enige vervoersmiddel veilig geparkeerd staat. Je kan ook de buurt aanspreken om een beschikbare ruimte aan te bieden/te verhuren aan je buren. Dit kan allemaal via de stads app/hoplr gebeuren.

Met dit alles willen we de voetgangerszone buurt nog leefbaarder maken voor zijn bewoners.

100%
0%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend