Stad Halle
Stad Halle
06 sep. 2021

Hals Stadspanel wikt en weegt vrijetijdsaanbod in de buurt

3 afbeeldingen

Drie keer per jaar krijgt het Stadspanel Halle vragen voorgeschoteld over allerlei thema’s als dienstverlening, vrije tijd en mobiliteit. Met hun antwoorden gaat het stadsbestuur aan de slag om het beleid beter af te stemmen op de noden en wensen van de Hallenaar. In mei en juni bevroegen we het Stadspanel over de vrijetijdsvoorzieningen in de buurt. Een blik op de opvallendste resultaten.

Het Halse Stadspanel telt 782 leden, die door loting werden uitgekozen. Ze weerspiegelen de Halse bevolking. In mei en juni stelden we hen een aantal vragen over de vrijetijdsvoorzieningen. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met het openbaar groen, de speeltuinen en sportterreinen in hun buurt? Maar liefst 525 Hallenaren stuurden hun antwoorden via post, mail en telefoon. Dit zijn de opvallendste bevindingen:

  • Meer dan 90% van de respondenten bezocht in het voorbije jaar de lokale natuur. Meer dan de helft maakte zelfs minstens 12 keer gebruik van publiek groen zoals bossen en parken. Daarmee was de Halse natuur met grote voorsprong de meest bezochte vrijetijdsvoorziening onder de inwoners.
  • Over het algemeen zijn Hallenaren tevreden over de publieke vrijetijdsvoorzieningen in hun buurt. De buurten Halle Centrum, Breedhout, Hondzocht en Lembeek West zijn wel iets minder tevreden over het onderhoud van de sportvoorzieningen en natuur, het sport- en spelaanbod en de kwaliteit van openbare speeltuinen.
  • Onder de Hallenaren is er vooral een vraag naar meer rustplekken, ontmoetingsruimtes, vergroening en ontharding. Oudere panelleden willen graag meer rustbanken zien, terwijl de jongere leeftijdscategorieën meer gelegenheid willen om elkaar te ontmoeten.
  • De ruime meerderheid is te vinden voor een tijdelijke invulling van braakliggend terrein. De grootste interesse bestaat voor een zomerbar, volkstuintjes en ruimte voor buurtactiviteiten.

Het stadsbestuur dankt alle panelleden voor hun deelname. Met hun bijdragen kunnen we de verdere ontwikkeling van het lokale vrijetijdsaanbod beter afstemmen op de noden en wensen van de Hallenaren.

arrow_upward