Stad  Halle
Stad Halle
12 jul.

Pluk- & Proefpad (Elza Arnoult, Lisa Dehaze, Lena Poels)

We willen graag een toegankelijke en educatieve groene stadswandeling creëren waar men op verkenning kan gaan naar allemaal lekkere bloemen, planten en bomen. Centraal staat ontmoeting, het uitwisselen van kennis en participatie.

Verschillende mensen en groepen kunnen hun steentje bijdragen door hun ervaring te tonen of te delen. We zouden op verschillende groene hoekjes een zelfontworpen zitbank willen plaatsen waar mensen even kunnen stoppen, bijleren, geïnspireerd raken en elkaar ontmoeten. Bij elke stop staat er dan ook een plant/thema in de kijker. Dit kan aan al bestaande bomen of groene ruimtes in de stad zijn. Op andere plekken (zoals bijvoorbeeld de Basiliekstraat, de Bres en het stationsplein) zouden we zelf een duurzame plantenbak zetten.

We vragen een budget van €21 500. De locatie en de vorm zijn bespreekbaar, het doel van het project is vooral van belang. Meer info over het budget en de mogelijke route vind je in de bijlage.

98%
2%
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget Halle

De voorbije maanden werden zo’n 27 uiteenlopende ideeën ingediend door 115 enthousiaste Hallenaren. Met het burgerbudget voorziet de stad namelijk 200.000 euro om projecten van inwoners te ondersteunen. Nu bepaalt een burgerjury welke projecten hun i…

Lees meer
758 dagen resterend